Over ons

Fortan is een werktuigbouwkundig ingenieursbureau actief in diverse vakgebieden. Van origine afkomstig uit de engineering voor bulk handling en mijnbouw, wordt er sinds 10 jaar ook gewerkt aan projecten in de offshore en baggerindustrie. Daarnaast is er ruime ervaring opgedaan in de energy en telecom sectoren.

Fortan is in 1990 opgericht en heeft al meer dan 30 jaar ervaring in unieke en complexe projecten in de mijnbouw en zand/grind. Diverse projecten, waaronder tientallen zand/grind installaties, diverse semi mobiele brekerinstallaties en transportsystemen, hebben de bodem gelegd voor een team dat bewezen heeft innovatieve en kwalitatief hoogstaande oplossingen en engineering te kunnen produceren.

Gebaseerd op deze successen is er uitgebreid richting de offshore met projecten in de bagger industrie, stenenstortinstallaties, diepzee mijnbouw en de offshore heavy lifting. Stuk voor stuk unieke projecten en klantgerichte oplossingen die door Fortan volledig zijn uitgewerkt. Hiermee hebben wij bewezen dat Fortan onder andere staat voor innovatie, klantgerichte oplossingen en kwaliteit. Dit heeft geresulteerd in de bevoorrechte situatie waar er langdurige samenwerkingen zijn ontstaan met bedrijven die opereren op een globale schaal.

De flexibiliteit van ons team komt daarnaast naar voren uit het feit dat er ook gewerkt wordt aan projecten in de Energy en Telecom. Zo heeft Fortan onder andere ervaring in engineeringswerkzaamheden voor compleet nieuwe, of het aanpassen van, hoogspanningsmasten. Hierbij staan kwaliteit en betrouwbaarheid wederom hoog in het vaandel. Verdere ervaringen zijn er in de vorm van het uitwerken van telecom constructies in hoogspanningsmasten en eventuele mastverzwaringen ten gevolge van deze constructies.

Hiernaast zijn we actief in de Telecom wereld. Voor bekende providers als KPN, T-Mobile en ZiggoVodafone worden site surveys gedaan, waarna engineeringspakketten en berekeningen worden gemaakt volgens alle eisen van de huidige standaarden.

Heeft u interesse in onze diensten of bedrijf, neemt u gerust contact met ons op via telefoon of email. Ook kunt u het formulier op onze contact pagina invullen, dan zullen wij zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Neem contact met ons op

Bent u geïnteresseerd in onze diensten of bedrijf, aarzel niet en neem contact met ons op via telefoon of e-mail