Over ons

Fortan is een werktuigbouwkundig ingenieursbureau dat actief is in diverse vakgebieden. Van origine afkomstig uit engineering voor de bulk handling en mijnbouw, wordt er sinds 10 jaar ook gewerkt aan projecten in de offshore en dredging. Tevens is er een ruime ervaring opgedaan in de energy en telecom sector.

Fortan is opgericht in 1990 en heeft 30 jaar ervaring in unieke en complexe projecten in de mijnbouw en zand/grind. Projecten als tientallen zand/grind installaties, diverse semi mobiele breker installaties en transportsystemen, hebben de bodem gelegd voor een team dat bewezen heeft innovatieve en kwalitief hoogstaande oplossingen en engineering te kunnen produceren.

Wat we doen

Recente projecten

Trailing Suction Hopper Dredger – VOX Amalia

Het uitvoeren van de concept-, basis- en detailengineering voor de zuigbuis en hijsblokken van een nieuw te bouwen sleephopperzuiger. Het schip staat nu bekend als de VOX Amalia.

ThyssenKrupp Industrial Solutions – Julong

Het uitvoeren van basis- en detailengineering voor een overstorttoren en koppelstation van een transportband.

T-mobile AAS project

Het afhandelen van de laatste AAS projecten van T-Mobile. Hiervoor heeft Fortan de site surveys gedaan alsmede het verzorgen van de tekeningen en sterkteberekeningen.

Neem contact met ons op

Bent u geïnteresseerd in onze diensten of bedrijf, aarzel niet en neem contact met ons op via telefoon of e-mail